Konfirmasjonskake

6 kommentarer

Lilly Craft20. mai, 2009 20:33

Steike ta! Det va dødskul kake! :O) Den der kan du være veldig stolt av å ha lagd. Tippe Lillebror ble kjempefornøyd :D Det va en herlig idè!

Reidun Beate20. mai, 2009 21:25

Herremin så flink du er. Kan du fortelle meg hvordan du fikk til det der? Steg for steg. :P

Hadde vært så kult å imponert min kjære med en sånn kake. :P

Carmelita21. mai, 2009 16:48

Den så utrolig god ut. Flink du er!

Jeanett22. mai, 2009 13:46

Takk for det :D

Reidun Beate:
Hvordan jeg gjorde det;

Først begynte jeg med å tegne en gitar på stekepapiret. Du kan feks. finne en gitar på google og tegne etter, eller printe den ut og tegne over. Klipp så ut gitaren. På gitaren min er det to lag, lag nr 1: blå marsipan, lag nr 2; hvit og brun marsipan.
Tegn nå lag nr 2 på et nytt papir og klipp ut delene, altså det hvite designet og halsen på gitaren.

Finn frem marsipan, jeg bruker COOP marsipan, den er ikke så klissete og er lett og jobbe med. (Bruk melis som «mel» hvis en blir klissete etter farging, også spesielt når du skal kjevle, bruk plastikk kjevle.)

Del marsipanen og farg med konditorfarge. Man får kjøpt rød, gul og grønn konditorfarge på butikken, men disse er veldig rennende så jeg anbefaler at du feks. kjøper konditorfarge på Jernia eller fra http://www.wilton.com. Der finnes det mange flere farger, og den er ikke rennende og holder veldig mye lenger.

Kopier feks. fargene fra gitaren du har funnet på Internett.
Så, kjevle ut hovedfargen, altså på gitaren min var det blå. Kjevle den tynn, men ikke for tynn. Legg gitarformen du klippet ut på den ut kjevlede marsipanen. Ta en skarp kniv eller feks et tynt skalpell blad, NYTT selvfølgelig, og skjær rundt.
(gitaren skal også kunne være spiselig.) Det er smart og lage gitaren på et bakepapir også, slik at den er lett og flytte over på kaken senere.

Det samme gjør du med delene som skal være på lag 2.

Nå kan det hende du har fått noen ujevne kanter som er litt hakkete, men klapp/press kantene med fingertuppene for å gjøre de mer runde. Forsiktig. Pensle litt vann under lag 2 og fest på gitaren.
Så kopierer du bare knapper og andre deler på gitaren du hermer etter med marsipan og gelepenner.

Strengene er som sagt laget med gelepenner, forsiktig trykker du ut tynne strenger nedover halsen på gitaren. Husk og ikke lage posisjons markene (altså de hvite strekende på halsen) for høye, da synker strengene ned imellom…. Noe jeg har lært til neste gang ;)

Så, mens den ligger på stekepapiret legger du den i kjøleskapet eller litt i fryseren for å gjøre den litt stiv. Imens kan du lage blomster eller tenke ut hvordan du vil gjøre kaka.

Håper du skjønte noe, synd jeg ikke fikk med noen bilder av gjøremåten.
Husk og poste et bilde på bloggen!! Lykke til :D

Charlotte23. mai, 2009 09:59

wow sier bare jeg!

Silje Marlen24. mai, 2009 12:35

Utrolig morsom kake! ^^

Legg gjerne igjen en kommentar

Obligatoriske felt er merket med *. Din epostadresse vil ikke bli publisert.